Φαίδων Χριστοδουλάκης: Για το θέμα των Σκοπίων

Φαίδων Χριστοδουλάκης στο Συλλαλητήριο 
στην Θεσσαλονίκη 21 Ιανουαρίου 2018

Κάκιστα απολογήθηκε η Διοικούσα Εκκλησία κι ο Αρχιεπίσκοπος για το δικαίωμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας μας, ως νόμιμη μάνα και τροφός του ελληνορθόδοξου ποιμνίου της, να έχει γνώμη κι άποψη αναφορικά με τα ζητήματα της Εθνικής ιδιοπροσωπίας και ταυτότητας του λαού και γενικώς με τα εθνικά θέματα.

Το αντίθετο, δηλαδή ο περιορισμός της σύμφωνα με την επικρατούσα φιλελέδικη αντίληψη της πολιτικής ορθότητας άποψη στη σφαίρα της "ιδιωτικής θρησκευτικότητας" προτεσταντικού τύπου, με την παράλληλη παράδοση του δημόσιου χώρου και λόγου άνευ όρων σε κάθε είδους Νεοεποχίτικη θρησκευτικότητα και στο αναγεννημένο εξτρεμιστικό Ισλάμ, θα αποτελέσει μαύρη σελίδα στην Εκκλησιαστική κι Εθνικής μας Ιστορίας.

Η σχισματική ψευδοεκκλησία των Σκοπίων που λειτουργεί ως ιδεολογικό και θρησκευτικό όχημα του κίβδηλου "μακεδονισμού" επιβεβαιώνει του λόγου το αληθές.

Ο υπερεθνικός χαρακτήρας της Ορθοδοξίας δεν αντιστρατεύεται τις εθνικές ταυτότητες όταν αυτές είναι ιεραρχημένες εν αληθεία.

Η Ελλαδική Εκκλησία μας, πρέπει να ηγηθεί στη λύση του προβλήματος με την υπεράσπιση της ιστορικής αλήθειας. Ότι δηλαδή η Μακεδονικότητα είναι παράμετρος ουσιαστική της ελληνικότητας κι επιπλέον η πλάνη των σχισματικών σλάβων βόρεια των ελληνικών συνόρων, θα πρέπει να πάψει κι αυτό θα είναι πρός όφελος και των ιδίων που ζούν κι αναπνέουν μιά ανιστόρητη και φτηνιάρα νεομυθολογία.

Επιπλέον θα πρέπει προς όφελος των Σκοπιανών να λυθεί και το εκκλησιαστικό-πνευματικό πρόβλημα της ακοινωνησίας του με την υπαγωγή της Εκκλησίας τους στην Σέρβικη Ορθόδοξη Εκκλησία στην οποία ανήκουν.

Φαίδων Χριστοδουλάκης, ΜΑ Θεολογίας
Γενικός Γραμματέας Ορθοδοξίας και
Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου Νέα Δεξιά.
fedonpanos1976@gmail.com
fedon-christodoulakis.blogspot.gr



Ιερώνυμος: «Όχι» στη λέξη Μακεδονία, «όχι» όμως και στα συλλαλητήρια. Η Εκκλησία δεν είναι υπέρ των συλλαλητηρίων και των λαοσυνάξεων, γιατί «η Εκκλησία πορεύεται με αγάπη».

Μακαριώτατε συνεχίζετε να βάζετε πλάτη στην εθνομηδενιστική μνημονιακή ατζέντα του δικομματικού αντεθνικού τόξου κυβέρνησης-αντιπολίτευσης. Λέτε όχι στα συλλαλητήρια «γιατί η Εκκλησία πορεύεται εν αγάπη».

Μα το δικαίωμα της υπεράσπισης της εθνικής μας ταυτότητας προέρχεται από αγάπη Δέσποτα. Αγάπη για την Ελληνορθόδοξη ιδιοπροσωπία μας. Αυτή που τσαλακώνουν οι μνημονιακοί έπαρχοι που κυβερνούν τον τόπο με αποκορύφωμα το κατάπτυστο ανθελληναριό της Ευρωπαϊκης Νεοαριστεράτζας που μας κάθισε στο σβέρκο.

Μακαριώτατε θα είστε υπεύθυνος κι υπόλογος απέναντι στο Γένος και την ιστορία του για την ενδοτική στάση σας και την ένοχη αφωνία της Ιεραρχίας της Εκκλησίας μας.

Το ελληνορθόδοξο αισθητήριο του λαού μας μάταια αναζητά εμπόνως,εν μέσω λαίλαπας, την εθναρχική μορφή του Μακαριστού προκατόχου σας Χριστοδούλου.

Σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων και μην προδώσετε το δίκαιο αγώνα του Ελληνικού λαού για την υπεράσπιση της εθνικής μας υπόθεσης της Μακεδονίας.

Ο λαός αυτός είναι το ποίμνιο που σας εμπιστεύτηκε ο Χριστός και τα δίκαια του οφείλετε να υπερασπίσετε άχρι θανάτου.Σταθείτε απέναντι στην σχισματική «Μακεδονική» ψευδοεκκλησία που αντιστρατεύεται τους Ιερούς Κανόνες της Εκκλησίας δεκαετίες τώρα αμετανόητη.

Καιρός του λαλείν κι όχι του σιγάν.

Φαίδων Χριστοδουλάκης, ΜΑ Θεολογίας
Γενικός Γραμματέας Ορθοδοξίας και
Διευθυντής του Πολιτικού Γραφείου Νέα Δεξιά.
fedonpanos1976@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου