Οι αγωνιστές ιερείς της Φωτιάς και τα καμάρια γονέων φραγκάτων της ένοχης Μεταπολίτευσης


Φαίδων Χριστοδουλάκης

Οι πέντε αγωνιστές ιερείς της Μυτιλήνης που εκτός απ το εξαίρετο ποιμαντικό τους έργο είναι και φύλακες της ελληνικής γής και υπερασπιστές των θησαυρών της, των δασικών της εκτάσεων, ελέγχουν με το παράδειγμα τους, χωρίς τυμπανοκρουσίες κι αθόρυβα, όλα τα φιλελέ κωλόπαιδα που απ' τη Μύκονο γράφουν περίτεχνα λεκτικά σκατά κατά της μισθοδοσίας του κλήρου για την εξοικονόμηση πόρων πρός αγορά πυροσβεστικού εξοπλισμού.

Καμάρια γονέων φραγκάτων της ένοχης Μεταπολίτευσης, νεοαπόστολοι της "ιδιωτικής" παρακμής και της δικαιωματίστικης κουλτούρας της ξαπλώστρας.

Μην κάνετε κανέναν πλέον διάλογο, όπου τους πετυχαίνετε. Πιάστε τους σιδεροδέσμιους σκλάβους να πουληθούν στη Μπαρμπαριά και στο Τούνεζι για να εξοικονομήσουμε πόρους για Καναντέρ. Άλλωστε τόπο πιάνουν.

Άντε στην καλύτερη επειδή είμεθα Χριστιανοί Ορθόδοξοι κι επιπλέον τυγχάνει να φέρουν ελληνικό γονίδιο, έστω εν υπνώσει, ας τους διαφωτίσουμε σε ειδικά διαμορφωμένα εθνολαϊκά σχολεία που θα φτιάξουμε στην Πίνδο, τα Τζουμέρκα και τον Ταύγετο κάθε καλοκαίρι.


Μπέρδεμα θεολογίας με την ορθόδοξη διδαχή

Κάποιοι σελέμπριτι νεορθόδοξοι «γεροντάδες» του φέϊσμπουκ, έχουν μπερδέψει τη θεολογία και την ορθόδοξη διδαχή με τους ψυχολογισμούς και τις ψυχαναλυτικές ενατενίσεις.

Κατανοώ πως η εμπορική ψυχο-φιλοσοφία του σειρμού τύπου Φ. Φάρου και οι αμπελολογίες του Κοέλιο, έκαναν κάποιους να νομίζουν πως μπορούν να παριστάνουν τους Γκουρού και τους προτεστάντες τηλεπάστορες, να το παίζουν Osho με ράσα και Σάι Μπάμπα με χιλιάδες οπαδούς κι ομιλίες βαρύγδουμπες "για τη σκιά του γαϊδάρου" που έλεγε κι ο μακαριστός Φώτης Κόντογλου. Σοβαρευτείτε...

Πλήθος αγωνιστών κι ομολογητών ιερέων, οι περισσότεροι οικογενειάρχες αλλά κι άγαμοι, που δίνουν μάχη στις ενορίες τους, ορθοτομώντας το λόγο της Αληθείας, με παρουσία στα σόσιαλ γεμάτη διάκριση κι αυθεντικότητα, ελέγχουν με το παράδειγμα τους τέτοιες εκτροπές και διακονούν τον λαό του Θεού. Καθαροί λειτουργοί του Υψίστου, ποιμένες άξιοι του Χριστού, εργάτες τίμιοι του Ευαγγελίου.

Ξέρω πολλούς τέτοιους εδώ μέσα αλλά κυρίως εκτός. Ας είναι αυτοί τα πρότυπα μας.


φώτο: παπάδες στη Λέσβο φορούν στολή πυροσβέστη 
και ρίχνονται στη μάχη της …Φωτιάς!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου