Δρόμος θανάτου


Ο λαός μας ονομάζει «κακιά ώρα» το χρονικό εκείνο σημείο που η μοίρα «εισβάλλει» και συμβαίνει αυτό που ήταν νομοτελειακό να γίνει. Όχι απαραίτητα ως απόλυτο πεπρωμένο από το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς.

Στη δική μας παράδοση, που ξέρει υπαρξιακά να ζει τον πόνο και τον θάνατο, η ανθρώπινη ελευθερία κι αυτεξουσιότητα είναι βασικό ανθρωπολογικό κριτήριο έστω, και στην σχετική του μορφή κι άρα ο άνθρωπος έχει ευθύνη γι' αυτό και θα κριθεί.

Δεν ξέρω τι συνέβη στο τραγικό ατύχημα που διαβάζω, ούτε ξέρω ποιός και πόσο έφταιγε.

Ξέρω μόνο πως συλλογικά ο δρόμος που πήραμε είναι δρόμος θανάτου πνευματικού κατ' αρχάς και βιολογικού κατόπιν. Σβήνουμε σαν λαός με χίλιους δύο τρόπους.

Οδηγήσαμε έναν ολόκληρο κόσμο στην πιο βαθιά φυλακή.

Ένεκεν των ανομιών ημών. 

Η κόλασή μας είμαστε εμείς και το παραμορφωμένο πρόσωπο μας.

Συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και 
ανάπαυση στους αδικοχαμένα θύματα και θύτες.

Φαίδων Χριστοδουλάκης


Από το δυστύχημα στο 283ό χλμ της Εθνικής οδού τον Φεβρουάριο του 2017, όταν porsche με οδηγό τον Γιώργο Βακάκη γιος του γνωστού επιχειρηματία της εταιρείας παιχνιδιών Jumbo, έχασε τον έλεγχο του οχήματος με αποτέλεσμα να μπει με ιλιγγιώδη ταχύτητα στο πάρκινγκ και να συγκρουστεί με το αυτοκίνητο που ήταν σταθμευμένο εκεί, απ' όπου νεκροί ανασύρθηκαν η γυναίκα και το παιδί του Υπάτιου Πατμάνογλου ενώ ο ίδιος ήταν στη δημόσια τουαλέτα.












Ο τραγικός πατέρας, Yπάτιος Πατμάνογλου: «Πάγωσα. Ήθελα να τους βγάλω, ήξερα ότι είναι νεκροί… Τους έδωσα το τελευταίο φιλί στο μέτωπο, τους αποχαιρέτησα… Ήθελε να τους πάρει η Παναγία φαίνεται, τι να πω…».

«Πιάνει φωτιά η τουαλέτα και σβήνουν όλα τα φώτα. Πέφτω κάτω και προσπαθώ να βγω γρήγορα έξω γιατί νόμιζα ότι έγινε έκρηξη μέσα στην τουαλέτα. Βγαίνοντας έξω, πήγα να πω στη γυναίκα μου, ‘Τι πήγα να πάθω ρε κορίτσι μου;’, και βλέπω το αυτοκίνητό μου κομμένο στα δύο. Δεν βλέπω το άλλο αυτοκίνητο. Δεν μπορούσα να καταλάβω τι έγινε. Πηγαίνοντας προς τα κάτω είδα μια ζάντα από μία Porsche κι ένα νεκρό παιδί δίπλα».

Μέσα στο πένθος του βρίσκει το κουράγιο να συλλυπηθεί τους γονείς του νεαρού που οδηγούσε την Porsche και απαντά με μεγαλείο ψυχής σε όσους έστησαν λαϊκό δικαστήριο για τον οδηγό του αυτοκινήτου.

«Βλέποντας συνέχεια το βίντεο από το δυστύχημα, έλεγα γιατί δεν με πήρε κι εμένα, γιατί σώθηκα… Έβριζα τον εαυτό μου. Είναι δυνατόν να σκοτώθηκαν τέσσερα άτομα κι εγώ να ζω ακόμη;»

Νωρίτερα ο πατέρας είχε αποχαιρετήσει τη γυναίκα του με ένα μήνυμα στον λογαριασμό της στο Facebook, γράφοντάς της:

«Αγάπη μου γλυκιά, καλό παράδεισο. Να έχεις αγκαλιά τον Παυλάκη μας. Κάποτε θα έρθω να σας βρω. Σας λατρεύω».

Το ενδεχόμενο, η τρελή πορεία του σπορ αυτοκινήτου να ήταν η κατάληξη μιας κόντρας στην εθνική οδό αφήνει ανοικτό μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, ο Υπάτιος Πατμάνογλου.

Μάλιστα, ο Υπάτιος Πατμάνογλου δήλωσε πως λίγο μετά τη σφοδρή σύγκρουση, σταμάτησε στο σημείο ένα δεύτερο αυτοκίνητο, από το οποίο κατέβηκε ένας άνθρωπος που έκλαιγε. «Μου λέει “να σε βοηθήσω”; Έκλαιγε. Μέσα στον πανικό σκέφτηκα τώρα αυτός γιατί κλαίει. Το είχε τύψεις το παιδί επειδή αυτοί οι δύο έτρεχαν; Πρέπει να έκαναν κόντρες», δήλωσε ο κ. Πατμάνογλου.

H δήλωση της οικογένειας Βακάκη

Η οικογένεια του Απόστολου Βακάκη, ιδιοκτήτη της γνωστής αλυσίδας καταστημάτων Jumbo, ζήτησε να μεταδοθεί μέσω του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου δήλωσή της για το τραγικό δυστύχημα της περασμένης Κυριακής. Η δήλωσή της έχει ως εξής:

«Ο Θεός μάς ζητά να διαχειριστούμε το αδιανόητο και να ζήσουμε με το αφόρητο. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, θέλουμε να εκφράσουμε τα θερμά συλλυπητήρια μας και στις υπόλοιπες οικογένειες και να ευχαριστήσουμε για τη συμπαράσταση όλων στο θρήνο μας
για την τραγική πρόωρη απώλεια τριών νέων ανθρώπων και ενός παιδιού.

Οικογένεια Απόστολου Βακάκη»

«Σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς η ταχύτητα της Πόρσε στην είσοδο του πάρκινγκ είναι λίγο πάνω από 250 χιλιόμετρα», δήλωσε ο Γιώργος Καραμέρης, μηχανολόγος, μηχανικός και εκπαιδευτής ασφαλούς οδήγησης, ο οποίος έκανε αυτοψία στο σημείο του τραγικού δυστυχήματος στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας. «Είναι μια ταχύτητα στην οποία κανένας οδηγός δεν μπορεί να κουμαντάρει το αυτοκίνητο», πρόσθεσε.

1 σχόλιο: