Τίποτα δεν κρατάει για πάντα... έχουν αλλάξει οι καιροί

Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ (Arnold Alois Schwarzenegger, 30 Ιουλίου 1947)

Φεβρουάριος 2018

Ο ηθοποιός Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ δημοσίευσε μια φωτογραφία του να κοιμάται στο δρόμο κάτω από το διάσημο χάλκινο άγαλμα του, και δυστυχώς έγραψε «πώς έχουν αλλάξει οι καιροί».

Ο λόγος που έγραψε τη φράση δεν ήταν μόνο επειδή μεγάλωσε πολύ, αλλά επειδή όταν ήταν κυβερνήτης της Καλιφόρνια, εγκαινίασε ένα ξενοδοχείο με το άγαλμά του. Τότε η διεύθυνση του ξενοδοχείου είπε στον Άρνολντ ότι: «οποιαδήποτε στιγμή μπορείς να έρθεις και να έχεις ένα δωμάτιο για σένα.»

Όταν ο Άρνολντ παραιτήθηκε ως κυβερνήτης και πήγε στο ξενοδοχείο, η διεύθυνση αρνήθηκε να του δώσει ένα δωμάτιο κι υποστήριξε ότι πρέπει να πληρώσει γι' αυτό. Τότε έφερε μια τσάντα ύπνου και στάθηκε κάτω από το άγαλμα και εξήγησε τι ήθελε να πει:
  • «Όταν ήμουν σε μια σημαντική θέση, πάντα μου έκαναν κομπλιμέντα και όταν έχασα αυτή τη θέση, με ξέχασαν και δεν κράτησαν την υπόσχεσή τους. Μην εμπιστεύεστε τη θέση σας ή το ποσό των χρημάτων που έχετε, ούτε τη δύναμή σας, ούτε τη νοημοσύνη σας, δεν θα κρατήσει.»

Προσπαθώ να μάθω σε όλους ότι όταν είσαι «σημαντικός στα μάτια των ανθρώπων, όλοι είναι «φίλοι» σου, αλλά όταν δεν θα έχεις καμιά σημασία για τα συμφέροντα τους, χάνεις την αξία σου. «Δεν είσαι αυτός που νομίζεις ότι θα είσαι πάντα, τίποτα δεν κρατάει για πάντα.»

Τελικά αναμφισβήτητα το μόνο πράγμα που μας μένει είναι η αγάπη που πήραμε και δώσαμε, πέρα και πάνω από την ματαιότητα και το ευμετάβλητον των ανθρωπίνων.

«Τι γαρ ωφελήσει άνθρωπον εάν κερδήση τον κόσμον όλον, και ζημιωθή την ψυχήν αυτού;» (Μάρκ. 8,36).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου