Ο Χρήστος Γιανναράς επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας του ΕΚΠΑ


Ο Χρήστος Γιανναράς υπήρξε μέγας διδάσκαλος πολλών γενεών θεολογούντων και έγραψε έργα-σταθμούς για την Ιερά Επιστήμη κι όχι μόνον.

Προσωπικά στέκομαι πάντα κριτικά απέναντι στην θεολογική και φιλοσοφική του σύνθεση και σκέψη και συχνά έχω καταφερθεί με δριμύτητα εναντίον θέσεων του.

Αυτό δεν αναιρεί ωστόσο την μεγαλοσύνη του ανδρός που είτε διαφωνεί κανείς είτε ασπάζεται το έργο του,το μόνο σίγουρο είναι πως για έτη πολλά θεμελίωσε την σκέψη πολλών κι σημάδεψε καθοριστικά τη σκέψη τους.

Άξιος ο επίτιμος Διδάκτωρ της Θεολογικής Σχολής.

Φαίδων Χριστοδουλάκης - Fedon Christodoulakis
ΜΑ. Θεολογίας 6 Νοεμβρίου στις 11:24 μ.μ.

Την 6η Νοεμβρίου 2017, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19.00 στη Μεγάλη Αίθουσα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, ανγορεύφθηκε επίτιμος διδάκτωρ του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο Ομότιμος Καθηγητής Φιλοσοφίας του Παντείου Πανεπιστημίου Χρήστος Σπ. Γιανναράς.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Προσφώνηση από τον Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, καθηγητή Μελέτιο-Αθανάσιο Κ. Δημόπουλο.

Παρουσίαση του έργου και της προσωπικότητας του τιμωμένου από τον Κοσμήτορα της Θεολογικής Σχολής, καθηγητή Απόστολο Β. Νικολαΐδη.

Αναγόρευση του τιμωμένου:

– Ανάγνωση των κειμένων του Ψηφίσματος του Τμήματος, της Αναγόρευσης και του Διδακτορικού Διπλώματος από τον Πρόεδρο του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας, καθηγητή Σωτήριο Σ. Δεσπότη.

– Περιένδυση του τιμωμένου με την τήβεννο της Θεολογικής Σχολής από τον Κοσμήτορα καθηγητή Απόστολο Β. Νικολαΐδη.

Ομιλία του τιμώμενου Ομότιμου Καθηγητή Χρήστου Σπ. Γιανναρά με τίτλο:
«Η αλήθεια ως ορθότητα και η αλήθεια ως μετοχή». [PDF] Πρόσκληση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου