Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

Ο δρόμος που πήραμε είναι δρόμος θανάτου (Βίντεο)Ο λαός μας ονομάζει «κακιά ώρα» το χρονικό εκείνο σημείο που η μοίρα "εισβάλλει" και συμβαίνει αυτό που ήταν νομοτελειακό να γίνει. Όχι απαραίτητα ως απόλυτο πεπρωμένο από το οποίο δεν μπορεί να ξεφύγει κανείς.

Στη δική μας παράδοση, που ξέρει υπαρξιακά να ζει τον πόνο και τον θάνατο, η ανθρώπινη ελευθερία κι αυτεξουσιότητα είναι βασικό ανθρωπολογικό κριτήριο έστω, και στην σχετική του μορφή κι άρα ο άνθρωπος έχει ευθύνη γι αυτό και θα κριθεί.

Δεν ξέρω τι συνέβη στο τραγικό ατύχημα που διαβάζω, ούτε ξέρω ποιός και πόσο έφταιγε.

Ξέρω μόνο πως συλλογικά ο δρόμος που πήραμε είναι δρόμος θανάτου πνευματικού κατ' αρχάς και βιολογικού κατόπιν. Σβήνουμε σαν λαός με χίλιους δύο τρόπους.

Οδηγήσαμε έναν ολόκληρο κόσμο στην πιο βαθιά φυλακή.

Ένεκεν των ανομιών ημών. 

Η κόλαση μας είμαστε εμείς και το παραμορφωμένο πρόσωπο μας.

Συλλυπητήρια στους συγγενείς των θυμάτων και ανάπαυση στους αδικοχαμένα θύματα και θύτες.

Φαίδων Χριστοδουλάκης


Τραγωδία στην Εθνική Οδό, όταν οδηγός ο οποίος σταμάτησε στις τουαλέτες της εθνικής οδού είδε τη γυναίκα του και το παιδί του να βρίσκουν τραγικό θάνατο μπροστά στα μάτια του. Το πολύνεκρο τροχαίο έγινε λίγο[26-2-2017] πριν τις 4 το απόγευμα στο 83ο χλμ της εθνικής οδού Αθηνών - Λαμίας, κοντά στο Ύπατο Θηβών.

Το δυστύχημα συνέβη όταν αυτοκίνητο Peugeot στο οποίο επέβαινε μια οικογένεια σταμάτησε στο πάρκινγκ που υπάρχει στο σημείο και έχει και τουαλέτες. Ο οδηγός κατέβηκε να πάει στην τουαλέτα και μέσα στο αυτοκίνητο παρέμεινε η σύζυγός του με το μωρό τους.

Η μάνα με το μωρό βρήκαν τραγικό θάνατο, ενώ σκοτώθηκαν και τα δυο άτομα που επέβαιναν στην πόρσε. Το ένα άτομο, άνδρας, πετάχτηκε έξω από το αυτοκίνητο και σκοτώθηκε, ενώ το άλλο, απανθρακώθηκε μέσα στο αυτοκίνητο.

Ο πατέρας και οδηγός του Peugeot μόλις άκουσε το "μπαμ" πετάχτηκε έξω από τις τουαλέτες και είδε τα δυο αυτοκίνητα διαλυμένα να φλέγονται. Ο άνθρωπος έτρεξε να βοηθήσει τη γυναίκα του και το παιδί του, άλλα ήταν ανθρωπίνως αδύνατο να προσφέρει οποιαδήποτε βοήθεια.

Η μαύρη Porsche την οποία οδηγούσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα ο βενιαμίν της οικογένειας του Απόστολου Βακάκη, που ως γνωστόν είναι ο ιδιοκτήτης της αλυσίδας καταστημάτων Jumbo, συγκρούστηκε με το σταθμευμένο αυτοκίνητο στο parking της Εθνικής Οδού Αθηνών-Λαμίας, στο ύψος της Θήβας…

Θύματα αυτής της μοιραίας σύγκρουσης ήταν ο Γιώργος Βακάκης, ο συνεπιβάτης του Α.Γ, η 33χρονη Π.Α. και ο τρίχρονος γιος της. Ο άνδρας της Υ.Π. είδε την οικογένειά του να ξεκληρίζεται, καθώς την ώρα του μοιραίου δυστυχήματος, βρισκόταν στην τουαλέτα του parking.

Φαίδων Χριστοδουλάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου