Κείμενο καταπέλτης του κ. Φαίδωνα Χριστοδουλάκη προς τον Υπουργό Παιδείας

Φαίδων Δ. Χριστοδουλάκης

Εξαιρετικό κείμενο-καταπέλτης του Φαίδωνα Χριστοδουλάκη.
Ακτινογραφία της νεοελληνικής παρακμιακής μας κοινωνίας...

Αξιότιμε κύριε υπουργέ Παιδείας

Δια της παρούσης θα επιθυμούσαμε να μας αναλύσετε την ιστορική σας σκέψη, όπως την διατυπώσατε, περί ευθύνης της Ορθόδοξης Εκκλησίας για «την ηθική κατάπτωση» της νεοελληνικής κοινωνίας και τη μομφή σας, για τη μη συμμετοχή της, στον «αγώνα» κατά της Δικτατορίας. Μήπως εννοείτε, δηλαδή, πώς η Εκκλησία δεν φόρεσε το αμπέχονο του αριστερίστικου προοδευτισμού, ως όφειλε κατά την άποψη σας, εξαργυρώνοντας με το παραπάνω την ανοικτή επιταγή του Πολυτεχνείου: αποκτώντας απόλυτη ιδεολογική κυριαρχία, εξουσία χωρίς όρια, άνομο πλουτισμό, μεταμόρφωση από αριστεριστή επαναστάτη του «ΕΟΚ και ΝΑΤΟ το ίδιο συνδικάτο «σε σοσιαλτεχνοκράτη – ευρωείλωτα, μόνιμο επαίτη της Δύσης;

Αυτή όμως δεν είναι η πορεία της Εκκλησίας κ. Υπουργέ. Αυτή είναι η πορεία της «γενιάς του Πολυτεχνείου», της οποίας τυγχάνετε ιδεολογικός επίγονος. Είναι αυτοί, που για μια νύχτα, εξασφάλισαν θέσεις εξουσίας μιας ζωής. Κυβέρνησαν, έγιναν υπουργοί, έγιναν συνδικαλιστές, έγιναν κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, σάρωσαν το χώρο του πνεύματος, έγιναν κρατικοί καλλιτέχνες, κι όλα αυτά με το ήθος της ορδής του Αττίλα.

Η γενιά της Μεταπολίτευσης, της οποίας εσείς κι η Αντιπολίτευση τιμάτε τους αγώνες, διέλυσε με μανία κάθε στοιχείο της εθνικής ταυτότητας, απαξίωσε και χλεύασε κάθε έννοια πνευματικού πολιτισμού του παρελθόντος, κάθε έννοια κοινωνικής ηθικής, δημιουργώντας τον χειρότερο τύπο Έλληνα όλων των εποχών: τον άκρατο κι ανεγκέφαλο ατομικιστή, τον εχθρό της εργασίας και του αγώνα, τον παρασιτικό αμαθή ηλίθιο, την καλτ καρικατούρα του γελοίου lifestyle, τον σοσιαλιστή ιδεοληπτικό αγράμματο, τον ευθυνόφοβο εξυπνάκια.

Το αριστερίστικο ιδεολογικό της οπλοστάσιο, διέλυσε το βασικό κύτταρο του νεοελληνικού πολιτισμού, την οικογένεια, δηλητηρίασε τις σχέσεις των δυο φύλων, πάσχισε να εξαφανίσει το ήθος των Ελλήνων που με νοσταλγία το βλέπουμε στις παλιές ελληνικές ταινίες και το διαβάζουμε στη κλασσική μας λογοτεχνία.

Μη μας κάνετε μάθημα ηθικής, εσείς, κ. Υπουργέ. Αν υπάρξει ένα δικαστήριο της Ιστορίας, τη γενιά σας θα τη στιγματίσει με το αιώνιο όνειδος της χρεοκοπίας του Ελληνισμού. Πρώτα της ηθικής και πνευματικής χρεοκοπίας κι κατόπιν της οικονομικής.

Κληροδοτήσατε στις επόμενες γενιές τη βαριά κληρονομιά του τίποτα, τις ιστορικές αποσκευές του μηδενισμού, την ήττα χωρίς καν να δοθεί η μάχη.Και να θυμάστε, αν ακόμη αυτός ο τόπος στέκεται ηθικά όρθιος και μπορεί ακόμη να ελπίζει, αυτό το χρωστάτε στην Εκκλησία που ήταν πάντα η μάνα του λαού κι όχι η μητριά, κι όπως όλες οι μανάδες, έκανε και σφάλματα, αλλά αυτά είναι σταγόνες μπρος στον ωκεανό της εθνικής της προσφοράς. Αυτό άλλωστε εσείς, που υπήρξατε, ως φτωχός νέος, νεωκόρος στην Αγία Ειρήνη στην Αιόλου θα έπρεπε να το γνωρίζετε καλύτερα απ τον καθένα.

Κύριε Υπουργέ, ένα πλήθος τυράννων απ τον Διοκλητιανό μέχρι τον Στάλιν, προσπάθησαν να ξεριζώσουν την Εκκλησία απ τις ανθρώπινες κοινωνίες και τις ανθρώπινες καρδιές. Μάταια όμως. Αυτή δεν είναι «εκ του κόσμου τούτου».

Η μεγάλη της δύναμη είναι ακριβώς αυτή: η πορεία του Σταυρού και της Ανάστασης. Όσο νομίζει κανείς πως την σκοτώνει στο κάθε ιστορικό Γολγοθά, τόσο Αυτή θα ανασταίνεται εκ του τάφου.

Αυτό να το βάλετε καλά στο μυαλό σας.

Μετά τιμής.

21 Σεπτεμβρίου 2016
Φαίδων Δ. Χριστοδουλάκης
MA ΘεολογίαςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου