Ποιά ακριβώς είναι τα παϊδάκια και πως τρώγονται; (Βίντεο)


Δείτε το βίντεο ΕΔΩ με τον Σεφ κ. Vassilis Papadopoulos‎ 
να μιλά στους μαθητές του για το παρακάτω κείμενο
που περιγράφει ο γράφων Φαίδων Χριστοδουλάκης.

Κοίτα να δεις... Ποτέ δεν κατάλαβα ως καθηγητής και ως ειδήμων, την έννοια «παϊδάκια κοτόπουλο». Δηλαδή παίρνεις το κοτόπουλο, το μπαλταδιάζεις και μετά δεν ξέρεις τι τρως και τι ξεκοκκαλίζεις; Αηδία σκέτη σου λέω.

Παϊδάκια λέμε ΜΟΝΟ αυτά που προέρχονται από τα πλευρά του αρνιού. Αυτά που μπορείς να τρως τρεις μέρες και τρεις νύχτες χωρίς σταματημό.
  • Τώρα όσον αφορά το κοτόπουλο δύο δρόμους σου προτείνω:
Ή θα το φάς με τον παραδοσιακό τρόπο, όπερ εστί στη σούβλα, όπου η πέτσα του, σε συνδυασμό με τα πιπέρια και τις μουστάρδες, σου προκαλεί πολλαπλούς οργασμούς στα όρια της μεταφυσικής εμπειρίας, ή σχάρας, όπου μεταφέρεσαι σε άλλους γευστικούς γαλαξίες μιάς και στη περίπτωση αυτή, το κοτόπουλο, αφού κοπανηθεί καλά κι "ανοίξει" ψήνεται εντυπωσιακά κι ομοιόμορφα, τρώγεται σαν 19χρονη φοιτήτρια φιλολογίας, αφού πρώτα βέβαια έχει βουτηχτεί σε σάλτσα λεμονιού και μουστάρδας, στην οποία έχω κάνει ένα μικρό μεταπτυχιακό.

Το καλύτερο κοτόπουλο σούβλας στα νότια θα το φάς αναμφισβήτητα στο Μάκη στη Ν. Σμύρνη. Και το καλύτερο σχάρας στο Πέτρο στο Μπραχάμι. Μιλάμε για παραδόσεις δεκαετιών.

Άντε πάλι μου ανοίξετε την όρεξη...
Φαίδων Χριστοδουλάκης

Vassilis Papadopoulos: Αύριο θα το διδάξω στους μαθητές μαγειρικής τέχνης, που κάνουν την πρακτική εξάσκηση τους δίπλα μου, στο ξενοδοχείο που εργάζομαι. Θα το αναλύσουμε με πολύ προσοχή! 9 Αυγούστου 2017 στις 11:27 μ.μ.

ΒΙΝΤΕΟ: https://www.facebook.com/vassilis.papadopoulos.148/videos/10203339696811001

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου